Tem je verveel-monster en upgrade je leven..

Inmiddels is het week 8 van onze Nederlandse lockdown. Hoewel onze gezondheid met deze maatregel wordt beschermd, duikt hier en daar het grote verveel-monster op ?. Heb jij hem al gezien? Hoe zag hij eruit én wat zei hij? Wat heb je ermee gedaan? Ben jij hard weggerend naar Facebook, de koelkast of Netflix, zodat hij je niet meer kon grijpen? Of heb jij jouw verveel-monster in de ogen durven te kijken? In dit artikel vertel ik je waarom we bang zijn voor het verveel-monster, hoe we het verveel-monster kunnen temmen én wat het je brengt.  

Angst voor het verveel-monster
Hoe zit het met jouw angst voor het verveel-monster? Ontloop jij hem het liefste door je te begeven in een prikkelende en entertainende omgeving. Dan kun je tijdens de Lockdown wellicht het gevoel krijgen dat er iets niet klopt. Met veel minder bezigheden en afleiding voel jij je onrustig en zie je regelmatig verveel-monster naderen..
Wanneer je het verveel-monster in de ogen durft te kijken kun je spontaan over heel je lijf rillingen van angst ervaren. Het verveel-monster geeft je namelijk ruimte voor gedachten, gevoelens en verlangens. Het zijn vaak de zaken waar je nu nét niet over na wilde denken. De twijfel over je baan, je partner of misschien de manier waarop je nu je leven leidt. Het vraagt moed om uit je comfortzone te stappen en te kiezen voor meer dan een voorspelbaar middelmatig hectisch leven. Je kiest daarom vaak voor  de afleiding. Je parkeert hiermee echter je diepste gevoelens en verlangens, maar wat levert dat op? Ze kunnen sterker worden én keren vaak op een later moment weer terug. Wat als jij je angst zou overwinnen én het verveel-monster zou kunnen temmen?

Tem je verveel-monster
In plaats van jouw natuurlijke tactiek om extra prikkels op te zoeken, kan het verveel-monster alleen getemd worden in rust. Dompel je daarom eens onder in een oase van rust én laat het verveel-monster langzaam naderen. Dit kan de eerste keren wat oncomfortabel aanvoelen. Echter zal jouw verveel-monster alleen getemd kunnen worden als jij jezelf over durft te geven aan je verlangens, gedachten en gevoelens. Het zal zich gaan gedragen als een vriendelijk beest dat nog geen vlieg kwaad doet én alleen aandacht en liefde wilt van jou. Niets meer en niets minder.
Het verveel-dier zal helpen de antwoorden te vinden voor de uitdagingen of dromen die je hebt. Vaak zijn wij gebrand om oplossingen en kennis bij anderen te zoeken, maar de wijsheid die je écht gaat helpen zit in jezelf. Stel jezelf in aanwezigheid van het verveel-dier eens een concrete vraag en ga aan de slag. Maak over je vraag een moodboard, een lied, schrijf, teken of mediteer. Op deze manier betrek jij jouw onderbewuste bij de antwoorden én komen er vaak geniale oplossingen naar boven die jij met je logische verstand nooit had kunnen bedenken. Het is dus zonde om het verveel-monster te ontwijken, hij helpt je om je comfortzone te verlaten, ruim te denken én je middelmatige leven te upgraden..

Kortom, wil jij meer dan een voorspelbaar middelmatig en hectisch leven? Overwin dan je angsten en tem je verveel-monster. Zie het verveel-monster als een vriendelijk dier dat je uitnodigt op zoek te gaan naar je diepste verlangens en dromen en deze waar te maken. Neem de tijd om op een creatieve manier de wijsheid te vinden, zodat jij je pad kunt uitstippelen naar een fantastische leven..