Snelle Tex-mex salade

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ custom_padding=”0px|||||”][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.6″ custom_padding=”||0px|||”]

Vandaag was het een heerlijke zomerse dag en meestal heb ik dan `s avonds geen zin om uitgebreid te koken. Daarom deze keer een super snelle Tex-Mex salade die binnen een handomdraai op tafel staat. Goed voor de luie dagen en naar mijn mening zoet hij er fantastisch uit. 

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”4.0.6″ min_height=”601px” custom_margin=”6px|||||” custom_padding=”|1px||||” hover_enabled=”0″ src=”https://www.happyhealthystudio.com/wp-content/uploads/2020/06/IMG_1hori-scaled-1.jpg”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.6″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.6″][et_pb_text _builder_version=”4.0.6″]

Ingrediënten 2 personen (bereidingstijd 30) : 

Tex-mex salade

 • 2-3 zoete aardappels
 • 1 rode ui
 • 400 g zwarte bonen
 • 200 g maïs
 • 6 kleine tomaatjes
 • 1 avocado
 • olijfolie
 • Kruiden naar keuze (paprika poeder – peper – zout)

 

   

  [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.6″][et_pb_text _builder_version=”4.0.6″]

  Bereiding: 

  Tex-mex salade:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de zoete aardappels in kleine blokjes. Bestrooi ze eventueel met wat kruiden naar keuze (paprika-peper-zout) en een eetlepel olijfolie. 
  • Verwarm de zoete aardappels 30 minuten op 200 graden in de oven. 
  • Verhit na ongeveer 15 minuten oventijd een eetlepel olijfolie in de pan. 
  • Snijdt de rode ui klein en bak in de pan. Als de rode ui een lekker kleurtje heeft voeg je de zwarte bonen en maïs toe. 
  • Ondertussen snijd je de tomaatjes en avocado in kleine stukjes. 
  • Serveer in een mooie schaal. Onderop de zoete aardappel blokjes, daarna het bonenmengsel en tot slot de tomaatjes en avocado. Garneer eventueel met een paar blaadjes basilicum. 
  [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.6″ custom_padding=”||0px|||”][et_pb_row _builder_version=”4.0.6″ custom_margin=”-136px|auto||auto||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.0.6″][et_pb_text _builder_version=”4.0.6″ min_height=”30px” custom_padding=”8px||0px|||”]

  Eet smakelijk! 

  [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]