Marokkaanse groente stoof

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.59″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Dit Marokkaanse stoofpotje is ook een van mijn favorieten als ik niet zoveel tijd heb om te koken. Het stoofpotje kun je eten met couscous. Couscous is een gezonde basis van een maaltijd. Let er wel op dat je de juiste variant couscous koopt. Veel couscous isgemaakt van tarwemeel waaruit de graanvezels zijn verwijdert. Zonde, want dat is juist minder gezond. Kijk daarom op de verpakking of er voldoende graanvezel (meer dan 2,1 gram per 100 gram) in zit, zoals bij de volkorenvariant.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image src=”https://www.happyhealthystudio.com/wp-content/uploads/2018/03/9.png” _builder_version=”3.0.59″ show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.59″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Ingrediënten 3-4p

 • 1 aubergine
 • 1 ui
 • 1 courgette
 • snuf kaneel
 • 1 theelepel ras el hanout kruiden
 • 400 gr tomatenblokjes

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image src=”https://www.happyhealthystudio.com/wp-content/uploads/2018/03/8.png” _builder_version=”3.0.59″ show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.59″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

 

 

 • 100 gr kikkererwten (uit blik)
 • 300 gr couscous
 • peper en zout
 • olie om te bakken
 • 75 gr feta

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.59″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Bereiding 40 minuten:

 • Snipper de ui en fruit deze aan in een beetje olie.
 • Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan en bak 10 minuutjes. Voeg de ras el hanout kruiden en kaneel toe en schep er door.
 • Voeg de tomatenblokjes toe en een flinke snuf peper en zout. Laat 20 minuutjes pruttelen.
 • Bereid ondertussen ook de couscous.
 • Schep als laatste de uitgelekte kikkererwten door de groentestoof. Serveer de couscous met de groentestoof en kruimel er wat feta over.

Klaar is kees! Eet smakelijk..

Bron recept: Leuke Recepten. (z.j.) Marokkaanse groentestoof.  Geraadpleegd op 7 maart 2018, van https://www.leukerecepten.nl/recepten/marokkaanse-groentestoof/

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]