Pompoencurry

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.59″]

Geen tijd/zin om te koken? Deze curry maak je in een handomdraai. Lekker met rijst of naanbrood.

In deze curry zit veel groente, groente levert veel weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Het advies van het voedingscentrum in Nederland is om minimaal 250g groentes per dag te eten. Door regelmatig vegetarisch te eten kom je hier veel sneller aan.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.happyhealthystudio.com/wp-content/uploads/2018/02/IMG_4344.jpg” _builder_version=”3.0.59″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.59″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Ingrediënten:

 

 • 400 gr pompoenblokjes
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 tomaat
 • 1 paprika

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.59″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

 

 

 • 1 tl kerrie
 • snufje komijn
 • 150 ml bouillon
 • 100 ml kokosmelk

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.59″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Bereiding:

 • Snijd de ui, tomaat en paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn.
 • Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de paprika, knoflook en kerriepoeder ongeveer 2-3 minuten.
 • Voeg daarna de tomatenblokjes, de pompoenblokjes, bouillon, kokosolie, snufje komijn en een snufje zwarte peper toe.
 • Laat het geheel nu ongeveer 15-20 minuten pruttelen totdat de pompoen zacht is.

Eet smakelijk!

Bron recept: Lekker en Simpel. (2015) Pompoencurry. Geraadpleegd op 28 februari 2018, van https://www.lekkerensimpel.com/pompoencurry/

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]