Stap uit de sneltrein der verwachtingen en neem de stoptrein naar jezelf!

4-stap-uit-de-sneltrein-der-verwachtingen-en-neem-de-stoptrein-naar-jezelf
Wij mensen worden tegenwoordig geleefd! Er wordt van alles van ons verwacht, we hebben het druk en tijd voor onszelf nemen we nauwelijks. Het gevaar is dat je gaat leven op de automatische piloot. Keuzes worden gemaakt aan de hand van verwachtingen en je neemt niet de tijd om rustig te onderzoeken wat je nou écht graag wilt…

Doe je ogen eens dicht en beeld je in dat alle banen van de wereld voor het oprapen liggen. Wat zou jij morgen dan gaan doen? Lijkt het beeld in de verste verte niet op wat je nu doet? Yep, dan zit jij waarschijnlijk in de sneltrein der verwachtingen. Trek aan de rem: STOP!!….START THINKING!!….QUIT….CHANGE YOUR JOB!!….AND….START OVER AGAIN!!

Ook ik zat een jaar geleden nog in de sneltrein der verwachtingen. Ik ging ontzettend hard, maar luisterde totaal niet naar mijn hart. Door de handrem erop te zetten (door vaker NEE te zeggen en verplicht rust te moeten nemen) kon ik mezelf de tijd geven om eens bewust te gaan nadenken over wat ik nu eigenlijk echt zou willen. Het resultaat hiervan is de aanleiding geweest om Happy Healthy Studio te gaan opstarten..

Een goede oefening om dichter bij jezelf te komen is iedere dag eens rustig de tijd te nemen (op de bank of in bed voor je gaat slapen) om je in te beelden waar je over 5 jaar wilt staan, wat je doet en hoe je eruit ziet. In het begin zal dit beeld misschien ontzettend vaag zijn, maar geloof me alles wat je aandacht geeft dat groeit. Langzaam zal zich een duidelijker beeld gaan vormen. Wanneer jouw beeld helemaal helder is, ga je actie ondernemen!

Stap in de stoptrein naar jouw ultieme bestemming en ga doen wat nodig is om jouw toekomstbeeld waar te maken. Is er in jouw toekomst minder stress en haast? Ga eens kijken hoe je meer rust in je leven kunt creëren. Na 8 uur telefoon op stil en met een boekje op de bank gaan zitten doet al wonderen! Iedereen heeft zijn eigen manier om dit te doen, kijk wat bij jouw past.

Geniet van de reis, waarbij je steeds dichter bij jouw ideaalbeeld komt en neem hier de tijd voor. (En blijf in die stoptrein zitten, ook al lijkt de sneltrein nog zo aantrekkelijk!) Niet iedereen in je omgeving met zijn/haar verwachtingen zal even blij zijn met jouw reis van hard naar hart. Soms worden er andere dingen van jouw verwacht, maar luister altijd naar je gevoel! Zeg nee tegen de verwachtingen van anderen en zeg ja tegen jezelf.

Een ding weet ik namelijk zeker; wanneer jij de stoptrein neemt naar jezelf zal je bewuster gaan leven, de juiste keuzes maken en voel jij je een stuk gelukkiger!

Ik kan je verklappen; It`s worth to try! 😉