Yoghurt ontbijttaart

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ custom_padding=”||0px|||”]

Tijdens een kerstontbijt denk ik altijd aan volle tafels, lekker warme broodjes, brood met spijs en ga zo maar door… Helaas zijn deze keuzes op tafel niet altijd even gezond.. Wat als je nu in een handomdraai een mega lekker ontbijtje kunt maken, wat er fantastisch uit ziet én nog verantwoord is ook.. 

Probeer dan dit jaar eens de ontbijttaart met Griekse yoghurt! 

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.happyhealthystudio.com/wp-content/uploads/2019/12/Yoghurt-ontbijttaart-scaled-1.jpg” _builder_version=”4.0.6″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_margin=”|auto|-125px|auto||”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ border_style=”solid”]

Ingrediënten: 

 Bodem: 

 • 100 gram havermoutmeel (je maakt dit door havermout fijn te malen in de keukenmachine)
 • 2 el (kokos)olie
 • (optioneel) 2 el honing
 • 1tl koekkruiden of kaneel (of meer naar smaak)

Vulling:

 • 250 gram Griekse yoghurt of magere kwark
 • Honing (naar smaak,)
 • 5 blaadjes gelatine
 • 250 g fruit naar keuze (ik gebruikte voor dit recept bosvruchten en 1 banaan uit de diepvries

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” min_height=”264px” custom_margin=”-40px|auto||auto||” custom_padding=”0px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ min_height=”458px” custom_padding=”0px|||||” border_style=”solid”]

Bereiding:

Bodem: 

 • Verwarm de oven op 175 graden. 
 • Smelt in een kommetje de (kokos)olie. Meng met de havermout en kruiden. Doe het havermoutmengsel in de bakvrom van 12 cm en druk de havermout met de achterkant van een lepel plat. 
 • Zet de oven voor 15 minuten in de oven en laat afkoelen.

   

  Vulling: 

 • Leg de blaadjes gelatine in water  om te weken. 
 • Meng de andere ingrediënten van de vulling door elkaar in de blender. 
 • Doe nu in een pannetje een beetje water en verwarm hierin de gelatineblaadjes tot ze opgelost zijn. 
 • Voeg de gelatine bij de yoghurt en roer goed door. Het mengsel is nog best vloeibaar, maar dat is normaal. 
 • Zet nu de yoghurttaart minimaal 3 uur in de koelkast, tot de yoghurtlaag hard is geworden.

   

  De volgende ochtend is de taart klaar én kun je hem feestelijk versieren! Fijne feestdagen…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]