Tem je mind! Trek je schoenen aan en GO…..

3-tem-je-monkey-mind-trek-je-schoenen-aan-en-goLijkt jouw hoofd af en toe wel een chaos met alle to-do-lijstjes, creatieve ideeën en al het werk dat je hebt. Geven de stemmen in je hoofd je daarnaast ook nog eens een overload aan ongevraagd goedbedoeld advies? Kom dan onmiddellijk uit je stoel en boek een retourtje natuur!

Waarom een retourtje natuur zul jij je vast afvragen. Simpelweg, omdat bomen en planten vriendelijk en goed voor je zijn. Schreeuwende huizen, posters, lampen etc. zijn alleen maar lastpakken die je afleiden van wat je eigenlijk wilt doen. In de stad wordt je onbewust getriggerd door alle stadprikkels. Lampjes, kleuren en bewegingen die naar je lopen te gillen. Joehoe.. kijk eens hier.. ohh.. en kijk ook eens naar mij… mooi he! Veel aandacht gaat onbewust naar je omgeving, dit betekend dat er minder gerichte aandacht overblijft voor jezelf. De natuur daarentegen laat je met rust, hierdoor heb je veel meer van je aandacht over voor jezelf in plaats van je omgeving. Na een rondje wandelen, hardlopen of fietsen in de natuur heeft je aandacht kunnen herstellen en ben je als het ware weer ‘gereset’  in je hoofd. Allerlei voordelen liggen daardoor voor het grijpen.. Wat er precies te grijpen valt? Een betere concentratie, minder stress, beter oplossingsvermogen en meer rust! Gratis en voor niets…

Ik zou zeggen, waar wacht je  nog op? Trek je schoenen aan en GO!!