Ga jij voor een glinsterende verpakking of warm contact?

Shiny verpakking.jpg

Ken jij ze ook, mensen waarmee het altijd goed gaat? Jaar in jaar uit lijkt het of ze de perfecte baan hebben, de ideale echtgenoot, ze bereiken alles wat ze willen en het leven lacht hun tegemoet.

We gaan een testje doen. Neem eens iemand in je hoofd met bovengenoemde eigenschappen en bedenk eens hoe je hem/haar ziet, wat voor gevoel krijg je bij deze persoon. Doe daarna hetzelfde, met iemand die eerlijk is over zijn/haar leven, met zijn/haar ups en downs. Is er verschil in gevoel?

Zelf heb ik ontdekt dat het contact met mensen veel warmer is, als je hen durft te vertellen hoe het écht gaat. Wanneer mensen mogen ervaren wie je bent met je mooie en minder mooie eigenschappen, zien ze een authentiek persoon, een persoon die echt is. Wanneer jij open bent nodigt dat andere mensen ook weer uit om open te zijn. Hierdoor maak je echt contact en kun je het over ‘diepere’ zaken hebbend dan alleen maar over koetjes en kalfjes. Je leert iemand echt kennen. Samen over dingen praten helpt bovendien om jezelf te accepteren zoals je bent en dingen te verwerken. Iedereen heeft nou eenmaal zijn mindere eigenschappen en issues. Ook de mensen met hun zogenaamde glinsterende verpakking. Wanneer je alles wegstopt en voor jezelf houdt, zal je er niet gelukkiger van worden. Mensen moeten namelijk dingen kunnen verwerken en erover praten helpt vaak bij acceptatie. Iedereen is écht en menselijk en mag dat naar mijn mening aan de buitenwereld laten zien.

Kortom, iedereen die zich verborgen heeft onder een glinsterende verpakking wil ik uitnodigen: Scheur je verpakking kapot! Laat jezelf zien, want je bent mooi! Ik beloof dat het je veel op zal leveren… Veel succes met deze uitdaging.. 😉