Kerststress… Hé, die kerstman zegt niet voor niets HO HO HO!! – Loesje

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://www.happyhealthystudio.com//home/heleens/domains/happyhealthystudio.com/public_html/wp-content/uploads/2019/12/Kerststress……-Hé-de-kerstman-zegt-toch-niet-voor-niets-HO-HO-HO-Loesje-2.jpg” _builder_version=”4.0.6″ custom_margin=”-68px|||||”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

December is voor velen een drukke maand. Het begint al op het werk. Voordat de vakantie begint, moeten er natuurlijk nog wel een paar opdrachten afgewerkt worden. Ohjaa… en alle feestbezoekjes moeten worden ingepland, anders heb je zo drie afspraken tegelijk in je agenda staan. (En dat wil je niet!) Cadeaus voor ome Billy, neefje Sjors en moeder Truus moeten worden uitgezocht. En wie weet ben jij dit jaar de gelukkige die al het eten mag uitzoeken, inslaan en koken. Nu hopen dat het allemaal wel zo lekker en gezellig is als verwacht, want stel je voor dat ome Piet weer van die irritante vragen over je baan gaat stellen….. Poeh…… Redenen genoeg om te veranderen in een ware stressbom!

Daarom een aantal tips om zonder stress te kunnen genieten van de feestdagen, jezelf niet tekort te doen en bovenal plezier te hebben op deze vrije dagen.

Tip 1: Goed genoeg is perfect!
Met zorg worden door jou cadeaus uitgezocht, het kerstdiner voorbereid en afspraken gemaakt. Probeer er alleen niet in door te draven. Je hoeft geen eten te kopen voor een heel weeshuis. Geen culinair gerecht voor te schotelen als je geen chefkok bent. Niet al je werk af te krijgen als dat simpelweg gewoon niet gaat. Zeg tegen jezelf dat je je best doet, maar jezelf niet zodanig een ‘slag de rondte’ werken zodat het niet leuk meer is. Besteed desnoods dingen uit, durf hulp te vragen. Je vrienden/familie zullen het vast niet erg vinden om je te helpen. Stel reële eisen aan jezelf en wees blij met het resultaat. Het belangrijkste is dat jij stressvrij blijft en kunt blijven genieten!

Tip 2:
Laat je niet meeslepen door (eigen) verwachtingen.
Soms verwachten anderen teveel van ons. Blijf bij jezelf en kijk wat je voelt, wilt en kunt. Heb je geen zin in verschillende bliksembezoekjes op een dag, spreek af dat je een andere keer langskomt en dan de tijd voor je familie/vrienden neemt. Heb je behoefte aan iets anders? Geef dat aan! Moet je iets koken, maar heb je eigenlijk helemaal geen tijd. Vertel het. Voel wat je wilt en durf hier eerlijk over te zijn, eerlijkheid duurt immers het langst. Wanneer je je naar de verwachtingen van anderen schikt, wordt jij niet gelukkig en heb je alleen jezelf ermee!

Tip 3:
Geniet van het moment…
Door vooraf verwachtingen te scheppen creëer je al een bepaald beeld wat vaak helemaal niet klopt! Probeer daarom eens open de feestdagen in te gaan. Ervaar op het moment zelf de smaak van het lekkere eten en zie hoe iedereen op zijn eigen manier zijn best heeft gedaan. Laat bovendien je smartphone eens thuis, dat is een grote bederver voor het genieten in het moment. Train jezelf eens om écht aandacht voor je familie te tonen, ook al zijn het niet je beste vrienden. Soms wordt je door de gene die dichtbij je staan nog aangenaam verrast.

Tip 4:
Be positive… 
Ook al is er van alles waar je je aan kunt irriteren tijdens de feestdagen, focus daar niet je aandacht op. Alles wat je aandacht geeft groeit. Als je negatieve dingen wilt zien, zie je ze ook. Focus je aandacht daarentegen op hetgeen waar je dankbaar voor bent. Misschien vind je de gesprekken aan tafel saai? Richt je op zo`n moment op het feit dat je samen bent met je familie en dat ze er allemaal nog zijn. Vind je het eten niet lekker? Wees dankbaar dat er voor je is gekookt. Er zijn veel dingen om je aan te ergeren. Maar als je een beetje je best doet, is er nog veel meer om dankbaar voor te zijn…

Fijne dagen….

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]