Zie uitdagingen als kansen en pak ze!


Bij iedereen komt er vroeg of laat wel een kleine of grote uitdagingen op het pad. Als we naar de betekenis kijken van het woord uitdaging is dit een oproep om iets te doen wat lastig is, maar ook inspireert. Een uitdaging is een kans om te groeien, die je naar mijn mening moet pakken! Via veilige paadjes kom je immers nergens..

Enige weken geleden kwam er ook voor mij een (innerlijke) uitdaging op mijn pad. Ik gaf mijn eerste Mindful Run kennismakingsclinic en in totaal hadden tien personen zich ingeschreven. Ik was ontzettend blij met dit aantal. Er werd echter in het weekend van de clinic een grote lading sneeuw en een portie gladheid verwacht. Resultaat, de ene na de andere deelnemer meldde zich af tot er uiteindelijk nog maar 1 deelnemer op mijn lijstje stond. Mijn ‘innerlijke bitch’ begon gelijk tegen me te schreeuwen. Afbellen!! Met een smoesje over het weer kun je de clinic toch gewoon cancelen, dan hoef je jezelf ook niet zielig te voelen met slechts 1 deelnemer. Bovendien wat zal die vrouw er wel niet van denken, dat ze de enige is…

‘The moment you stop accepting challenges is the moment you stop moving forward’

Deze innerlijke uitdaging zette me aan het denken, wat moet ik nou doen? Als ik mijn eigen angst volg voor wat er mogelijk zou kunnen gebeuren is afbellen een hele simpele optie. Als ik uit liefde (innerlijke wijsheid) handel, geef ik deze dappere doorzettende vrouw een personal Mindful Run (die ze dik verdient heeft) en maken we er een leuke ochtend van.

Uiteindelijk ben ik gegaan.. (Na een paar uurtjes twijfelen.) Weet je wat er gebeurde? Er stonden ineens 3 ontzettend deelnemers klaar om mee te doen! Ze waren zo enthousiast dat ze zich gelijk inschreven voor de 5-weekse cursus. Waar heb ik me al die zorgen over gemaakt? De ochtend heeft me een goed gevoel gegeven, vertrouwen in het proces en leverde me een nieuwe inzicht op. Kwantiteit is niet belangrijk, kwaliteit wel!

‘Difficult roads often lead to beautiful destinations’

Vaak ben je te veel bezig met wat zou kunnen gaan gebeuren en wat mensen om je heen van jou vinden. Dit kan je zo verlammen, dat je op het moment zelf de verkeerde keuze maakt uit angst voor de toekomst. Had ik mijn clinic gecanceld, dan stonden er sowieso 2 mensen op mij te wachten die ik wellicht (voor niets) had teleurgesteld..

Het helpt om bij lastige uitdagingen eens rustig te gaan zitten en je opties op te schrijven. Bekijk of je opties bij je innerlijke bitch of je innerlijke wijsheid horen:
1. Follow your inner bitch: Angst, die je wilt beschermen tegen teleurstellingen.
2. Follow your inner wisom: Liefde, die weet wat eigenlijk het beste is om te doen.

Voor iedereen zijn de uitdagingen en oplossingen in het leven natuurlijk anders, de ene keer zijn ze uitdagender dan de andere keer. Wanneer je jouw uitdagingen aangaat, groei je! Je doet dingen waar je eigenlijk toch stiekem een beetje bang voor bent en krijgt juist zelfvertrouwen als dingen die je niet-mogelijk had geacht toch beginnen te lukken! Wanneer je uitdagingen beantwoord met liefde, dan kun je de mooiste avonturen en gelukkige momenten gaan beleven..

‘It`s lack of faith that makes people afraid of meeting challenges, you first have to believe in yourself’

Het vraagt heel wat van je als je jouw uitdagingen wilt aangaan. Maar ik heb een handig stappenplan voor wanneer bij jouw de volgende uitdaging zich aandient:
1. Pep jezelf eerst op met wat zelfvertrouwen, want het aangaan van uitdagingen is altijd een beetje eng. (Anders heet het immers geen uitdaging! )
2. Bekijk welke opties je je in jouw situatie hebt.
3. Zoek uit of ze opgedragen zijn door je innerlijke bitch of innerlijke wijsheid.
4. Kies een optie van je innerlijke wijsheid en ga ermee aan de slag.

Omarm je uitdagingen, maak de juiste keuzes en ontvang het zelfvertrouwen en de bijzondere momenten die je nu gaat beleven. Zie uitdagingen als kansen om te groeien en pak ze! Geloof mij, je zult er geen moment spijt van hebben als je juist kiest voor die uitdagende weg waar je toch een eigenlijk beetje bang voor bent…..

Live your happy & healthy life!