Duurzaam gewicht verliezen lukt niet met een dieet..

Je bent er klaar mee! Je broek past niet meer en dat leuke jurkje moet je ook al laten hangen. Zonder dat je het echt door had is je lijf verandert. Je besluit het vanaf nu anders te gaan doen, minder wijntjes, frietjes, chips en andere lekkernijen. Dit gaat even goed, maar dan heb je een drukke dag gehad op het werk. Ondanks dat je had besloten om je leven te beteren, voelt het alsof je op dat moment machteloos bent. Als een voorgeprogrammeerde robot loop je naar de koelkast en zit je toch weer met dat wijntje en het kaasje en worstje op de bank. Hoe kan dat toch? Duurzaam gewicht verliezen lukt niet met een dieet. Het is noodzakelijk dat jij ook de automatische programma`s van je onderbewustzijn weet te veranderen.

Het ligt NIET aan jou. Wanneer we vermoeidheid of stress ervaren zullen wij allemaal bezwijken voor de automatische patronen van ons onderbewustzijn. Ons bewuste brein met goede voornemens en plannen lijkt daarentegen tijdelijk uitgeschakeld. Precies omwille van deze reden is alleen WETEN wat je dient te doen om te veranderen niet genoeg. Jij hebt een andere strategie nodig! Natuurlijk leiden er meerdere wegen naar Rome, hieronder vind je drie suggesties.

Optie 1: Vermijd vermoeidheid of stress

Wellicht herken je het wel. In een rustig weekend of vakantie lukt het veel beter om lekker en gezond te koken, een fijne wandeling te maken, te ontspannen en ga zo maar door. Door vermoeidheid en stress te vermijden, zal je bewuste brein aan het roer blijven staan en is de kans groter dat jouw voornemens een succes worden. Wat kun jij doen om minder vermoeidheid of stress in jouw dagelijks leven te ervaren?

Optie 2: Verander je omgeving

Ook een optie is de momenten waarop je ‘zwicht’ te onderzoeken. Wanneer gebeurt het, op welke tijdstippen en met wie? Wanneer jij je nog fris en fruitig voelt, kun je alvast een actieplan bedenken. Je probeert daarbij hetgeen wat je niet meer wilt doen voor jezelf lastiger te maken, door het niet in huis te halen, door het verder weg te zetten etc. Hetgeen wat je wél wilt doen maak je simpeler. Bereid zaken voor, kook voor meerdere dagen en vries het in, zet je fiets alvast klaar voor de deur. Op deze manier vergroot jij de kans dat je ook bij vermoeidheid en stress de juiste keuzes maakt.

Optie 3: Verander de automatische programma`s in je onderbewustzijn

Nieuwe patronen komen in je onderbewustzijn als je ze veel herhaalt. Soms is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Jij kunt jezelf echter een handje helpen doormiddel van NLP of meditatie . Ons brein heeft verschillende hersengolven. Hoe meer jij je hersengolven kunt vertragen, hoe verder jij terecht komt in jouw onderbewustzijn. Daarnaast maakt ons brein geen onderscheid tussen echte gebeurtenissen en iets wat we inbeelden. Hoe vaker we onszelf het gewenste gedrag in gedachte zien uitvoeren, hoe sterker deze neurale paden in je brein worden. Des te groter de kans dat dit werkelijkheid wordt. Wil jij graag aan de slag met het veranderen van je onderbewust patronen?

Sinds deze week is de meditatie bundel ‘mentaal dieet’ van Happy Healthy Studio beschikbaar. Deze meditatiebundel helpt jou je patronen omtrent eetgedrag te veranderen. Wil jij een meditatie testen? Laat een berichtje achter en ik neem contact met je op, zodat je een gewenste meditatie kunt uitproberen.