Samenleving 2.0, wie doet mee?

Kennen jullie de De Ceuvel in Amsterdam al? Ik maakte vorige week kennis (in een tijdschrift) met deze nieuwe hippe hotspot van Amsterdam en ik vond het zo inspirerend dat ik het met jullie wil delen, want wie weet kunnen we met zijn allen dan aan een samenleving 2.0 bouwen!

Wanneer je de Ceuvel op komt lopen zie je geen huizen of gebouwen. Alleen een stel woonboten, houte bouwsels met zonnepanelen op het dak met vlonders ertussen. Alle materialen zijn geregeld en gegeven door mensen, je hoeft alles toch niet helemaal nieuw te kopen? Bovendien ziet het er met de boten onwijs gezellig uit.

In de woonboten zijn vooral kleine bedrijfjes gevestigd. Sommigen bedrijfjes bieden workshops aan, waarvoor je niet hoeft te betalen. Je geeft simpelweg jouw dienst, tijd of geld wat je het waard vond! Het gaat bij De Ceuvel niet om economie en macht, maar om harmonie en balans.

Ook vind je er een cafeetje waar je heerlijk wat kunt eten of drinken. Wil je een cola met een frikandel? Dan heb je hier pech! Er wordt geen frisdrank en vlees geserveerd, alleen vegetarisch en biologisch eten van de lokale ondernemingen in Amsterdam.

Alles wat er staat is bedacht door de buurtbewoners, zij beslissen wat er met het gebied gaat gebeuren. Duurzaamheid, gezond eten en elkaar helpen staat centraal. De Ceuvel wil hiermee mensen inspireren en enthousiasmeren om dingen anders te gaan doen, om beter voor deze wereld te gaan zorgen. Nou ik wil hier weleens een kijkje gaan nemen, wie gaat er mee!