Ik wil geen deo met metaal!

Kijk eens op de achterkant van je deodorant, wat staat hier allemaal op? Ik weet zeker een aantal van de drie onderstaande stoffen. Ik schrok toen ik las, hoe slecht deze stoffen voor ons zijn.

Aluminium: Ja, dit metaal blokkeert zweet dat door de poriën wil ontsnappen. Ondanks dat het nog niet wetenschappelijk is aangetoond, wordt deze stof in verband gebracht met borstkanker, de ziekte van Alzheimer en prostaatkanker.

Propyleen glycol/Propylene Carbonate: Dit is een vorm van een minerale olie en staat bekend van zijn vochtvasthoudende kenmerken. Alleen als je dit stofje te lang gebruikt, zou het juist zorgen voor het uitdrogen en irritatie van de huid.

Triclosan: Bacterie- en geurdodende stof die ook schimmels weert. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft deze stof als bestrijdingsmiddel geclassificeerd, mogelijk kan deze bij ophoping in het lichaam kanker veroorzaken.

Als je dit leest, dan wil je die `rotzooi` niet gebruiken? Juist, dat dacht ik ook. Op internet vond ik een heel simpel alternatief. Een kwestie van even naar de Toko (of Albert Heijn) fietsen, spullen halen en maken maar.0 Ingredienten natural deo

Recept: Doe 5-6 lepels kokosolie in een pannetje en verwarm dit. Doe er 4 scheppen Baking Soda bij en 4 scheppen Maizena. Eventueel kun je er nog een paar druppeltjes etherische olie in doen, zodat je deo ook nog een lekker geurtje heeft! Kies je voor salie of den, dan gaat dit ook de zweetlucht tegen. Meng het goedje door elkaar en doe het in het blik, de pot waarin je jouw natuurlijke deo wilt bewaren. Als het hard is, kun je het gebruiken. Met je nagel, een lepeltje wat van de natuurlijke deo pakken en onder  je oksels wordt het vanzelf weer vloeibaar en kun je het eenvoudig opsmeren.

Ik ben super tevreden over deze natuurlijke deo en waarom jij het ook eens moet proberen?:

  1. De zweetlucht verdwijnt echt! Met normale deo had ik na het sporten, fietsen vaak last van een vieze zweetgeur. Door deze natuurlijke deo te gebruiken is de stank gewoon weg! Zelf een chemisch goedje wat ik hiervoor gebruikte (Neo5) helpt niet zo goed.
  2. Het is zeer goedkoop! Aangezien je niet veel van de producten nodig hebt, kun je meerdere malen je eigen deo maken. (Bij de Tuinen, Albert Heijn betaal je iets meer voor de Soda en Maizena)
  3. Je bent goed bezig voor het milieu. Geen spuitflessen meer, alleen jouw pot/blikje wat je steeds kunt vullen.
  4. Je kunt zelf je de etherische olie, het lekkere geurtje kiezen voor in jouw deo.
  5. Geen last meer van metalen of propylenen of andere stoffen in je deo, die helemaal niet goed voor je zijn.

Ik weet zeker dat je na één keer overtuigd zult zijn!

0 Deo blik