Over Happy Healthy Studio

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar mij en het verhaal achter Happy Healthy Studio. Het bedrijf dat ik na een bijzondere periode in 2016 oprichtte, met één missie:

 

‘Vrouwen te helpen zichzelf relaxed, zelfverzekerd, goed genoeg, energiek, gezond en gelukkig te voelen. Alleen een vrouw die met haar unieke talenten schittert, kan in de wereld een verschil maken.’

Lees verder

Voor het ontstaan van mijn missie neem ik jullie mee terug de tijd in…

Als klein meisje was ik anders. Ik keek namelijk scheel. Regelmatig wanneer ik buiten ging spelen werd ik door enkele jongens uit de buurt nageroepen ‘schelerikje – schelerikje’. En zo was op 5-jarige leeftijd de gedachte ‘Ik ben niet goed genoeg’ geboren.

 

Echter, daar liet ik het niet bij zitten…

Rechte ogen had ik misschien (nog) niet, maar inzet, drive én doorzettingsvermogen, dat had ik wel! In de jaren die volgden ontwikkelde ik mijn unieke strategie. Ik leerde namelijk dat ik met hard werken resultaten kon boeken. De strategie werkte naar eigen zeggen perfect: ik won als kind diverse prijzen met turnen, studeerde magna cum laude af voor de studie Bewegingswetenschappen (afstudeerrichting fysieke fitheid en gezondheid). Behaalde in het survivallen en adventure racen de NK titel én kreeg op mijn werk diverse waarderingen. Tot het jaar 2016 aanbrak…

“Mijn unieke strategie: hard werken om resultaten te behalen en complimenten te mogen ontvangen”

Het jaar dat alles veranderde…

In 2016 kreeg ik een baan als docent op de Sportacademie in Utrecht. In mijn klassen zaten onder andere niet-geïnteresseerde jongens uit Kanaleneiland die liever ergens anders waren dan op school. Wanneer ik vriendelijk vroeg of ze na vervelend gedrag het klaslokaal wilde verlaten kreeg ik menig scheldwoord te verduren. De scheldwoorden deden wat met mij, ze voedden een oude pijn. De pijn van ‘niet goed genoeg zijn’. Als vanouds haalde ik mijn trukendoos weer uit het stof. Echter, dit keer zonder het gewenste effect. Hoe harder ik ging werken en hoe perfecter mijn lessen, hoe minder het resultaat. Ik raakte mezelf kwijt. Ik was mijn eigen dril-sergeant geworden: hard werken, sporten, drukke weekenden, ik kon niet meer.

 

Het was het begin van een grote verandering…

Het allerliefste stopte ik mijn kop in het zand en ging ik snel op zoek naar een andere baan. Echter, Van de bedrijfsarts kreeg ik verplicht een half jaar ‘niets doen’ voorgeschreven. Het duurde even, maar uiteindelijke erkende ik de onrust en vermoeidheid in mijn lijf. Ik besloot extra goed voor mezelf te gaan zorgen. Zo nam ik meer rust, at ik gezond en maakte ik eindeloze wandelingen in het bos. Toch veranderde er in het begin niet zoveel en ik snapte niet waarom. Ik deed toch alles PERFECT? Dat was het punt juist. Nog steeds had ik een to-do lijst met allerlei zaken die goed voor mij zouden zijn en was het nooit goed genoeg. Pas toen ik dit inzag, kon ik dit gaan veranderen. Zo startte ik met ademhalingsoefeningen en meditatie om de rust weer terug te krijgen in mijn lijf. Ook ging ik aan de slag met mijn saboterende gedachtes en overtuigingen. De visie dat niet alleen andere dingen DOEN, maar ook andere dingen DENKEN cruciaal is voor verandering was hiermee geboren.

“Van prestatiejunk naar stille genieter”

Het ontstaan van Happy Healthy Studio…

Na een half jaar thuis zitten kreeg ik langzaam meer energie en begon ik weer van het leven te genieten. Ik startte met de eerste ideeën voor Happy Healthy Studio. Mijn passie voor gezondheid en geluk moesten hierbij centraal komen te staan. Om zaken in mijn leven te veranderen waren drie onderdelen essentieel, namelijk de juiste kennis, gedragsverandering en mindset. Veranderen doe je niet door een ‘drill-sergeant’ voor jezelf te zijn, maar door te voelen en verbinden met jezelf. Wanneer je MOETEN laat plaatsmaken voor GUNNEN, voelt je leven veel fijner aan. We gaan vaak aan de slag met kennis als we anders willen leven, maar vaak is een gebrek aan kennis niet de grootste uitdaging voor het aanleren van nieuwe gewoontes. Wél zijn dat de saboterende gedachtes en gevoelens die jij hebt. In de programma’s van Happy Healthy Studio zul je daarom altijd uitgedaagd worden om op avontuur te gaan. In jouw innerlijke wereld ligt namelijk de sleutel voor DUURZAME verandering.

 

Mijn missie…

Inmiddels bestaat Happy Healthy Studio meer dan vijf jaar. In deze vijf jaar heb ik interessante vitaliteitstrajecten, coachsessies en workshops mogen verzorgen bij bedrijven als VOLVO, Nationale Nederlanden, Q8, ING, PSV+ en Stout Groep. Daarnaast heb ik diverse vrouwen mogen zien veranderen tijdens mijn coachtrajecten. Wanneer ze binnen komen voelen ze zich onzeker, onrustig, werken te hard én hebben de meeste een strategie waarmee ze op de lange termijn niet bepaald gelukkig worden. Gaandeweg zie je de vrouwen in hun kracht gaan staan. Automatische strategieën maken plaats voor bewuste keuzes. Keuzes uit zelfvertrouwen, zelfliefde en zelfwaardering. Met als resultaat een vrouw die beter voor zichzelf zorgt, lekker in haar vel zit en klaar is om met haar unieke talenten te schitteren!

“Out of the comfortzone is the place where the magic happens”

Luchtige weetjes

Na dit serieuze verhaal lijkt het me goed om af te sluiten met enkele luchtige weetjes

  • Wist je dat ik verzot ben op leren? Ik wil vaak alweer een nieuw boek lezen, terwijl ik het andere boek nog maar voor de helft uit heb. Dit geldt ook voor het volgen van opleidingen en cursussen.
  • Ze mij op het werk weleens Heleen-1 en Heleen-2 noemden. Heleen-1 stond voor de stoere buitensportster, Heleen-2 voor de vrouwelijke en op gezondheid gerichte collega.
  • Ik vroeger meditatie, mindfulness en yoga zweverig en vreemd vond. Tegenwoordig weet ik dat deze zaken eraan bijdragen dat ik bewuster leef, meer kan genieten en rust en geluk kan ervaren.
  • Ik avonturen en reizen geweldig vind en dan het liefste naar de meest ongewone bestemmingen. Zo trok ik op mijn 26een maand alleen rond in Peru, ging ik als avonturier mee naar het Indonesische eiland Sumba en verbleef ik met mijn vriend in 2019 een maand in Kazagstan & Kirgizië.

Ik ben ontzettend blij dat ik de weg heb gevonden, waarin ik in mijn kracht sta. Een baan en leven, waarin ik me gezond en gelukkig voel. Dat gun ik jou ook! Ik deel dolgraag mijn kennis en ervaring met jou, want niemand verdient een hectisch en matig leven. Wanneer je het formulier hieronder invult, neem ik contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

 

Enjoy life!

 

Liefs,
Heleen

Neem contact met me op